Studentenraads­verkiezingen
2021

Van maandag 31 mei tot en met vrijdag 4 juni 2021 zijn er studentenraadsverkiezingen op de UvA. Studentenraden behartigen de belangen van UvA-studenten. Zo denken en praten ze mee over belangrijke thema’s als (online) onderwijs, duurzaamheid en diversiteit.

DE STUDENTENSTEM
———

Iedere faculteit heeft een facultaire studentenraad (FSR) en voor de hele UvA is er de centrale studentenraad (CSR). De facultaire studentenraden voeren overleg met de decaan van hun faculteit, de centrale studentenraad overlegt met het College van Bestuur van de UvA. Wie er in de studentenraad zit wordt bepaald door UvA-studenten.

Er zijn verschillende partijen die zich uitspreken over de belangrijke zaken waar de studentenraden zich mee bezig houden. Als UvA-student heb je met jouw stem invloed op wie er in de facultaire studentenraad zit en wie er in de facultaire studentenraad zit. Zo dragen UvA-studenten actief bij aan een betere universiteit.

Bekijk hier belangrijke data rondom de verkiezingen

STUDENTENMEDEZEGGENSCHAP UVA
STUDENTENMEDEZEGGENSCHAP UVA
STUDENTENRADEN
STUDENTENRADEN 2020 – 2021
———

Er zijn zeven facultaire studentenraden (FSR) en één centrale studentenraad (CSR). De facultaire studentenraden voeren overleg met de decaan van hun faculteit, de centrale studentenraad overlegt met het College van Bestuur.

STUDENTENRADEN
…………

Ben je benieuwd naar de werkzaamheden van de verschillende studentenraden? Kijk eens op hun website. Hier vind je informatie over wie er in de verschillende raden zitten, waar de raden zich precies mee bezighouden en wanneer er vergaderd wordt.

DE STUDENTENRAAD VAN DE FDR
…………

Bezoek de website

DE STUDENTENRAAD VAN DE FGW
…………

Bezoek de website

DE STUDENTENRAAD VAN DE FNWI
…………

Bezoek de website

DE STUDENTENRAAD VAN DE FMG
…………

Bezoek de website

DE STUDENTENRAAD VAN DE FEB
…………

Bezoek de website

DE STUDENTENRAAD VAN DE ACTA
…………

Bezoek de website

DE STUDENTENRAAD VAN DE AMC-UVA
…………

Bezoek de website

DE CENTRALE STUDENTENRAAD
…………

Bezoek de website

HOE EN WANNEER KAN IK STEMMEN?
STEM VOOR DE CSR EN
VOOR JE FACULTEIT
…………

Op 31 mei ontvangen alle UvA-studenten een officiële stemoproep in hun mailbox. Je hebt tot vrijdag 4 juni tot 23.59 uur om te stemmen. Heb je geen stemoproep ontvangen? Mail dan naar: info@webelect.nl. In de regel heb je stemrecht voor de Centrale Studentenraad én voor de studentenraad van de faculteit waar jouw opleiding deel van uitmaakt. Als je aan meerdere faculteiten studeert, heb je dus stemrecht voor meerdere facultaire studentenraden.

De Faculteit der Maatschappij en Gedragswetenschappen, de Faculteit der
Rechtsgeleerdheid en de Faculteit der Geneeskunde werken met een districtensysteem. Dat houdt in dat studenten van de opleidingen alleen kunnen stemmen op een kandidaat van hun eigen opleiding (district).

DE KIESWIJZER
…………

Op wie moet je stemmen? De Kieswijzer helpt je op weg!

Je kunt de kieswijzer invullen om uit te vinden welke partij het beste bij je past, of je kunt direct kijken wat de partijen vinden.

Ga naar de kieswijzer

Video